Waves

Waves Nedir?

Waves’i basitçe “Merkezi olmayan bir blok zinciri platformu” olarak tanımlasak herhalde yanlış olmaz. Peki nedir Waves’i diğer kripto para birimlerinden ayıran özellikler;

Waves Hızlıdır;

Ortalama 1 dakikalık blok bulma zamanları ile blok zinciri üzerindeki transferleriniz dakikalar içerisinde gerçekleşir. Waves gerçekten hızlıdır. (Hele ki şu an bir Bitcoin transferi için ortalama 1 saat beklediğimizi varsayarsak)

Waves, Üzerinde Kendi Kripto Para Biriminizi Oluşturmanıza İmkan Tanır;

Yaklaşık sadece 1 dakika içerisinde ve 1 Waves komisyon (Şu anda 2,75TL) ile Waves blok zinciri üzerinde çalışan kendi kripto paranızı üretebilirsiniz.

Merkezi Olmayan Borsa;

Waves Platformu üzerinde çalışan hızlı ve güvenilir borsa hizmeti sunmaktadır. Üstelik bir merkeze sahip olan borsaların aksine Waves Borsasındaki kripto paralarınız sizin cüzdanınızda saklanır. Bir merkeze sahip olan borsalar (PoloniEx, Bittrex, Kraken vb.) hacklenebilir, bir gün ansızın dükkanı kapatıp gidebilir, elinizde tuttuğunuz bir kripto parayı listesinden ansızın çıkartabilir. Waves Platform üzerinde çalışan merkezi olmayan borsada yukarıda bahsetmiş olduğum hiçbir problem ile karşı karşıya kalmazsınız.

KAYNAK

https://wavesplatform.com

https://wavesplatform.com/files/whitepaper_v0_ENG.pdf

 

 

2 Replies to “Waves Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir