Waves

Waves Community Token (WCT) Nedir?

Waves Community Token (WCT)

Token’in için Türkçe sözlükte jeton, hediye çeki, madeni para gibi anlamlar yüklenmiş. Ancak ben “birim” olarak çevirmeye karar verdim. O halde WCT için Waves Topluluğu Birimi desek herhalde yanlış olmaz. Peki nedir bu birim ne işe yarar?

Waves Topluluğu Birimi ilk kez 28 Kasım 2016’da Sasha IVANOV (Waves kurucusu ve CEO’su) tarafından kaleme alındı. WCT’nin Waves Platformu için sanal topluluk teşkilatı olmasının planlandığı açıklandı.

WCT ÖZELLİKLERİ

Toplam 10 Milyon adet üretilecek olan WCT’ler cüzdanında Waves tutan kişilere her ayın 15’inde dağıtılıyor. Burada önemli olan Waves’lerinizi cüzdanınızda tutmanız, herhangi bir borsada değil.

İlk dağıtım Ocak 2017’de yapıldı, ilk dağıtıma özel olarak üretilecek WCT’lerin %20’si dağıtıldı. Bu da 2 Milyon WCT demek. Geri kalan WCT’ler her ay %10 olacak şekilde toplam 9 ay süresince dağıtılacak.

Şimdiye kadar %50’si dağıtılan WCT’lerin geri kalan %50’sinden pay alabilmek için tek yapmanız gereken cüzdanınızda Waves tutmak. Ay içerisinde belirli aralıklarla cüzdanınızdaki Waves’ler kontrol ediliyor ve Waves ortalamanıza göre her ayın 15’inde WCT payınızı alıyorsunuz.

WCT’NİN PİYASA DEĞERİ

Şu anda 1 adet WCT’nin değeri 2,70 TL, elimde bulunan WCT’lerin hiçbirini satmadım ve dağıtımlardan maksimum payı alabilmek adına Waves’lerimi de cüzdan dışına çıkartmadım.

WCT’NİN KULLANIMI

Şu anda pek kullanışlı olarak gözükmese de ileride Waves Platformu üzerinde yapılacak olan projelerin oylamalarında, DEX (Merkezsiz Borsa) üzerinde gösterilecek olan coin’lerin seçimlerinde WCT’lerimizi kullanabileceğiz. Bunlara ek olarak WCT sahibi olarak yaptığınız yatırımlarda yada kar payı dağıtımlarında ek bonuslara sahip olabileceksiniz.

NASIL WCT SAHİBİ OLABİLİRİM

Bunun için önünüzde iki seçenek var;

1- Waves’lerinizi cüzdanınızda tutun, Ekim 2017’ye kadar WCT dağıtımları Waves ekibi tarafından cüzdanınıza gönderilecek.

2- Borsadan satın alın! Şu anda Waves DEX (Waves Merkezsiz Borsası) ve Tidex borsası üzerinden Bitcoin yada Waves karşılığı alıp satılabiliyor.

SONUÇ OLARAK

Günümüzde kısıtlı kullanımı olmasına rağmen ileride bonuslarlardan faydalanmamızı ve oylamalarda söz sahibi olmamızı sağlayacak olan Waves Topluluğu Birimi’nin değerleneceğini düşünüyorum. Waves Platformu üzerinde söz sahibi olmak istiyorsanız WCT sahibi olun.

KAYNAK

https://blog.wavesplatform.com/waves-community-tokens-e9e8b5db0b49

http://assets.wavesplatform.com

https://wavesplatform.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir