Waves Üzerindeki Emtia'lar

LiquidWave – ‘CryptoToken’lar için Teminatlı Likidite

 

 

Liquid, “Pazar Yapım” sorunlarını çözmek ve kriptopara birimlerinde, özellikle yeni çıkan tokenlardaki endişeyi azaltmak yani zararı önlemek için likidite sağlıyor.

Waves Platform’da WCT yani Waves Community Token sahiplerine belirli aralıklarla “AirDrop” olarak dağıtılan “Liquid” hakkında merak edilenleri sizin için aşağıda derledim.

Likidite eksikliği ve piyasadaki aşırı dalgalanma zaman zaman iyi projeleri bile tehlikeye sokabiliyor ve token sahiplerinde gerginliğe neden oluyor…

Halihazırdaki geçerli düzenlemelere uygun token çıkaranlar ya da sahipleri likidite sağlayıcılarından teminatlı likidite ve ‘Pazar Yapım’ olanağı yakalıyor.

Waves Platform’da duyurulan Liquidity Token, merkezsiz Waves Borsası ve benzerlerinde ‘Pazar Yapımı’ için bir uygulama sağlamayı amaçlıyor. Kullanışlı Token Liquid, Waves Community’e ve Waves Dex’teki sahiplerine belirli oranlarda AirDrop olarak dağıtılınca herkes Liquid’in ne işe yaradığını merak eder oldu.

Liquid, AirDrop dışında Token/BTC, Token/ETH, Token/FIAT, Token/Waves, Token/Liquid piyasalarında ‘Pazar Yapıcı’nın emeğinin hem bir tazminatı olarak, hem de likidite sağlamak için kullanıldı.

Liquid tokene bağlı ‘Pazar Yapım’ hizmetinin uygulaması ya da sistematiği Liquid Tokenin serbest piyasadan satın alınmasına ve o dönem boyunca ‘Pazar Yapıcı’ya yatırılması üzerine kuruludur.

LiquidWave Döngüsü:

– Pazar Yapıcı piyasaya hemen Token/Liquid sağlar.

– Yatırılan tokenlerin bir kısmı BTC, ETH, WAVES’e dönüştürülür.

– Tokenlerin %10’luk kısmı hizmet ücreti olarak saklanır.

– Tokenlerin arzını kolaylaştırma adına %20’si imha edilir ve tokenin değerlenmesi sağlanır.

Resmi Pazar Yapıcıların adresleri liquiditywave.org linkinden yayınlanmaktadır. Liquid, Dex’in yanısıra potansiyeli olan başka pazarlarda da hizmet verebilir. Ancak bu durumda ‘Pazar Yapıcı’yla ayrı bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Liquid’ler veya başka birimlere dönüştürülen tokenlar ‘Pazar Yapım’ hizmeti tamamlandığında müşteriye iade edilir.

http://liquiditywave.org/

[email protected]

Liquid Adresi: 7FzrHF1pueRFrPEupz6oiVGTUZqe8epvC7ggWUx8n1bd

Y.N Her ne kadar hepimizin diline “Market Maker” terimi yerleşmiş olsa da Türkiye’deki finans piyasalarında, Pazar Yapıcı – Market Maker, Pazar Yapımı – Market Making olarak kendine yer bulmuş olduğu için yazıda Türkçesi kullanılmıştır.

Darısı, bazen ‘Kullanım Hakkı’ bazen ‘Jeton’ bazen ‘ICO’ ya da ‘Birim’ olan ‘Token’in başına… 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir