Waves

WAVES- Ne yaptı- Ne yapıyor- Ne yapıcak- kısa bir bakış

Blockchain teknolojisi tüm dünyaya yeni zenginlikler açtı. Bazı inanılmaz teknolojik gelişmeler gördük ve bunun sadece buzdağının başlangıcı olduğunu biliyoruz.

Bununla birlikte, gelişmekte olan tüm endüstrilerde özellikle Blockchain ve Kripto para projeleri kadar bilinmeyen bir şeyin üstesinden gelmek için birçok engeli olacaktır. heyecanlanmamak elde değil,

Bu yüzden Waves Platformu’nun Blockchain’in ana akımını alması için gerekli temelleri oluşturduğuna inanıyorum. Waves, kullanıcı dostu, erişilebilir arabirim ve cüzdan içinde benzersiz, oyun değiştiren teknoloji içeren tamamen bütünsel bir platformdur. Sadece teknik olarak değil, stratejik olarak waves, 2018’de kendilerini Blockchain olarak görüyor.

Waves’in geliştirdiği veya geliştirmeye çalıştığı her şeyi özetlemek çok zor olsa da, hiçbir imge içermeyen, noktadan noktaya kapsamlı bir bilginin kısa bir listesini derlemeye çalıştım. Aksi takdirde bu makale bir kitap haline gelecekti! Bu listeyi güncel tutmaya çalışacağım, ancak Waves ekibi çok hızlı ilerliyor ve yetişmek zor olabilir!

1-Erişilebilir Cüzdan – Tamamlandı (DİKKAT – Tamamen yeni Clıent yakında piyasaya çıkacak)
Waves Lite Client, GitHub İndirme, Chrome Mağaza Uygulaması ve Android ve Apple app mağazalarından hangısıni dilerseniz ona göre tüm cihazlarda bulunur. Hatta tam bir Web Cüzdanına sahipler. Waves Lite Client son derece kullanıcı dostu, son derece “lite” (Blockchain’i indirmeye gerek yok!) Ve daha da önemlisi sadece Waves tokenlerini saklamak için bir yer değil! Daha fazlası gelecek…

2 -token Oluşturma – tamamlandı
Nasıl kodlanacağını bilmiyor musun? Endişelenme, Waves arkanda! Bu, Waves Platform’un ana önceliklerinden biriydi, kolay ve hızlı token oluşturma. Saniye içinde kendi tokeninizi oluşturarak dünyayı tokenize hale getirebilir ve hemen Waves DEX’de işlem yapmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz tokeni başka bir exchange’e de ekleyebilirsiniz. Hepsi Waves Lite İstemcisi içinde yapılmıştır.

3-Merkezi Olmayan Borsa (DEX) – Tamamlandı
Merkezi borsalarda kaç kez sorunla karşılaştık? Buradaki sorunların hepsine girmeyeceğim, ancak Waves cüzdanında, cüzdanınızın güvenliğini bırakmadan kriptonuzu başka bir kullanıcıyla doğrudan ticaret yapmanıza olanak tanıyan bir DEX  var! Bu, tokenınızın her zaman ticarete hazır olduğu fakat aynı zamanda daima güvende olduğunuz anlamına gelir. Ayrıca, crypto’yu farklı cüzdanlar ve borsalarda dolaştırmanıza gerek kalmadığı için işlem ücretlerini en aza indirirsiniz. Buna ek olarak, benzersiz Waves DEX eşleştiricisi, bir kullanıcının dilediği herhangi bir pair de ticaret yapabilmesini sağlar. Herhangi bir waves tabanlı token’i yine herhangi bir waves tabanlı bir token ile ticaret yapabilirsiniz. waves / MGO, MGO / ZrCoin vb. mrt/eth zrcoın/euro, usd/euro Için kurulum yapabilirsiniz …

4-Kiralık Kira Kanıtı (LPoS) – tamamlandı
Waves, işlemlerin doğrulanması için benzersiz Kiralanan Kanıt Prosedürü’nü kullanır. Basitçe söylemek gerekirse, bu, işlemeli işlemlerden elde edilen geliri karşılığında, Waves’inizi düğümlere güvenle ve güvenli bir şekilde “kiralamanıza” olanak tanır. Bu, madencilik gibi, ancak bilgisayarınızı çalıştırmaya veya herhangi bir düğüm tutmanıza gerek kalmadan! Kiralama işlemini (herhangi bir kiralama sınırı yoktur ,tek bir waves bile olsa kiralayabılırsınız) yaparsanız, bilgisayarınızı kapatabilir ve harçların cüzdanında toplanmasına izin verebilirsiniz. Miner Ödül tokenleri (MRT), kiracılara sınırlı bir süre için dağıtılır ve bu da sonunda ağın korunmasıyla ilgili önemli ağ değişiklikleri üzerinde oy kullanacaktır.

5-Air Drops – tamamlandı. devam edıyor
waves, projelerin Waves platformundaki kullanıcılara  “airdrop” yapmasını kolaylaştırdı. Bu, topluluğu desteklemek, projenin PR’sini geliştirmek ve proje tokenlerini dağıtmak için kolay bir yöntem olması açısından harika bir yoldur. Air droplar da dahil olmak üzere sayısız bedava token aldım … EOT, EFYT, TrackNet, CoExistCoin, CORE, Starrie ve GLIPP, WCT, WavesGo, Ripto Bux, Mercury, Bitcoin (evet WCT’yi tuttuğum için ücretsiz Bitcoin aldık! Bir gün bunun ne kadarının ne kadar değerli olacağını hesaplayacağım, ancak halihazırda 800 doların üzerinde olan ücretsiz EFYT belirteçlerimle binlerce doların içine kolayca giriyorsun!) bu paragraf yazarın. kendımden ornek vereyım. sadece aır droplardan 20-30 bın tl lık coın geldı bana. ileride bu tarz aır droplarda cogalacak.

6-FIAT Ağ geçitleri – Devam ediyor
waves, halihazırda  USD ve EUR ağ geçitlerini başlattı. Çeşitli mevduat yöntemlerini kullanarak FIAT’ı Ağ Geçidine aktarabilir ve WUSD’da aynı miktarda 1: 1, Waves cüzdanınızda da aynı miktarı alabilirsiniz.


7-Kripto Ağ geçitleri – Devam ediyor
FIAT ağ geçitlerine çok benzer şekilde, kripto ağ geçitleri, DEX veya diğer waves özelliklerini kullanmak için waves esaslı olmayan kripto para birimlerini Waves cüzdanını içine / dışına aktarmanıza olanak tanır. waves şu an Bitcoin ve Ethereum ağ geçitlerine sahip ve daha fazlası için çalışılıyor. ; LTC, ZenCash ETC ve NavCoin

 

8-Aliases ( cuzdana nıck verme) – tamamlandı
Eski kopyala ve yapıştır yöntemini kullanarak cüzdan adreslerinize bakmaktan bıktınız mı? Waves son zamanlarda Waves cüzdanınıza bir isim veya kelime atamanızı sağlayan yeni Aliases özelliğini başlattı. Bir gönderim gönderirken gönderenin yalnızca takma adını girmesi gerekir. Bir e-posta adresi gibi. Takma adlar, Lite İstemcisinin sağ üst tarafındaki Kullanıcı Profili bağlantısını kullanarak atanabilir.

9-Yeni Web Sitesi – Yakında
Waves web sitesinin projeyi tam potansiyeline yükseltmediği açıktır. waves, tamamen yeni bir web sitesi geliştirmek için çok çalışıyor. Şu anda bunun üzerinde bitiş tarihi yok, ancak bunun önümüzdeki bir ayda başlamasını bekliyoruz.

 

10-WAVES-NG – 10 Ekim 2017
Bazı Blockchain projelerinin aksine, waves önden gidiyor. Bir ölçek problemi ile karşılaşmadan önce bir ölçeklenebilirlik çözümü uyguluyorlar! waves ana akım adaptasyonu amaçlıyor ve waves-NG (Bitcoin-NG’ye dayanıyor), işlemde büyük bir artışa izin verecek. 1000tx / sn’ye kadar rakamlar belirtilmiştir. Waves ile son derece düşük işlem ücretleri birleştirildiğinde, bu durum genel kabul görmeye doğru atılmış büyük bir adımdır. ( sasha nın deyili ile bu özellik oyun kurallarını degıstırıyor)

 

11-Yeni Lite Client – 2017 4 uncu ceyrek
Waves, cüzdan ve DEX için birkaç ay önce tamamen yeni bir GUI üzerinde çalışmaya başladı. ekran görüntülerini gördüyseniz, yeni GUI’nin ne kadar seksi görüneceğini tahmın edebılırsınız. Bununla birlikte, daha basit bir GUI yenilemeye ihtiyaç duyulduğu açıkça görüldü. Ekip son zamanlarda yeni bir GUI piyasaya sürmeyeceklerini ve tamamen yeni bir ürün çıkacaklarını açıkladılar! Henüz pek çok ayrıntı yok ama sanırım, tamamen yeni bir arayüzün yanı sıra çok sayıda yeni özellik bekliyoruz! WAVES-NG’den hemen sonra yayınlanmak uzere.

 

12-Devlet Depolama Optimizasyonu – 2017 4uncu ceyrek-2018 1 ıncı ceyrek

devlet depolama hızlı bir işlem doğrulaması için bellekte depolanması gereken dinamik bir yapı olduğu için muhtemelen blokçuluk şişmesi sorunundan daha ciddi olan büyük bir sorundur. Birçok tokeniniz varsa, depolama blok zincirinin kendisinden daha fazla yer kaplayabilir. Waves, Geliştirilmiş Authenticated Dynamic Dictionaires kullanılarak kimliği doğrulanmış veri yapısı yaklaşımına dayanan Leonid Reyzin, Alex Chepurnoy, Dmitry Meshkov ERGO Platformundan bir devlet depolama optimizasyonu önerisini uygulayacak.

13-Akıllı Sözleşmeler – 2017 4uncu ceyrek-2018 1 ıncı ceyrek
Akıllı sözleşmelere ilişkin dalgaların kendi yaklaşımları vardır. Akıllı sözleşmeleri herhangi bir ek “gaz” veya diğer maliyetler olmaksızın, normal işlem fiyatına uygulayabileceksiniz. Bu, Turing dillerinin yapabildiklerinin çoğunun kullanım durumlarını idare edebilen Bitcoin komut dizilişinin, Turing olmayan tam sıfır bilgi kanıtına dayalı bir dilin daha doğrudan bir genelleştirmedir. Bu yaklaşım düzgün bir şekilde uygulandığında, Turing komple yaklaşımın sağlayabileceğinden çok daha fazla güvenlik garantisi sağlayacaktır. Açık blok zincirlerin gerçek dünya uygulamaları için mevcut herhangi bir yaklaşımdan çok daha uygundur.

 

14-İsimsiz İşlemler (anonım) – 2018
İşlemleri tamamen anonim olarak gönderin ve alın.

15-Çok İş İmkanlı İşlemler – 2018
Multi-sig, bir işlemi yetkilendirmek için birden fazla anahtar gerektiren ilave bir güvenlik katmanı getirir.

16-WAVES Ötesinde v1.0 – 2018
Waves 1.0 hazırlandığında ve hazır olduğunda (yukarıdaki özelliklerin hepsi) daha ilginç şeyler üzerine ilerleyecekler! Birçok fikir havada uçuşuyor – Lightning networks, adsız sipariş defterleri, hafif istemciler, atomic swap ve yan zincirler. 2018 yılına girdiğimizde giderek daha heyecanlı olacak.

 

17-waves Bankamatik Kartı – TBC
Sasha geçtiğimiz günlerde çalışmalarında bir Waves Debit kartı projesi olduğunu doğruladı. Bunun Waves’in son ICO Hypethon Etkinliğinde 3. sırada yer aldığı Cryptopay.me ile ortaklık kuracağı söylentileri var.

18-Stratejik Gelişmeler
Çoklu Büyük ICO’lar – Devam ediyor
Birçok şirket, yeni ICO’nun neredeyse günlük olarak ilan edilmesiyle waves Platformu’nda zaten çok başarılı ICO’lar çalıştırdı! Bu ICO’lar on milyonlarca dolar topladı. örneğin; MobileGO, Incent, EncryptoTel, ZrCoin, Tokes, Darcrus, PrimalBase, Starta, CryptoPing, Monster Byte, CoffeeCoin, OceanLab, Wagerr.

19-Tokenomica – 2017 4 uncu ceyrek
Tokenomica, Waves blok zincirinin üstünde çalışacak ve özel sermaye toplulukları ve ICO’lar da dahil olmak üzere farklı token halka arz’lar için % 100 uyumlu yasal çerçeve sağlayacak ilk yatırım bankası olacak.

 

20-iş adamları – Devam ediyor
Rus iş dünyası ombudsmanı ve milyarder politikacı Boris Titov, Waves Blockchain’de ‘People of Growth ICO Incubator’ başlıklı yeni bir ICO makinesi kurmak için bir anlaşma imzaladılar.

21-Deloitte Ortaklığı – Devam ediyor
‘Big Four’ Deloitte ve Waves, diğer hedeflerin yanı sıra iki şirketin Doğu Avrupa bölgesindeki ICO projelerini düzenleyen yasal mekanizmalar geliştirmeye yönelik olarak çalışacağı stratejik bir ortaklığa ilişkin bir mutabakat imzaladı.

 

22-Kazakistan Ortaklığı – Devam ediyor
Kazakistan ülkesi, teknolojinin “Blockchain Singapore” olma hedefiyle hükümette nasıl çalışabileceğini incelemek için Waves ve Deloitte ile Yenilik Paktı imzaladı.

 

23-Burger King Ortaklığı – Devam ediyor
Burger King, Rusya’daki Waves Platform’da ‘WhopperCoin’ adlı bir sadakat düzeni olarak kullanılmak üzere kendi tokenlerını yayınladı. Ayrıca, Android ve iOS’ta Eylül / Ekim 2017’de özel bir uygulama yayınlayacaklar. şimdilik rusyada burgerkıng de harcanan her ruby karsılıgı 1 whooper coın gonderılecek musterılere.

24-Ulusal Tasarruf Mevduat Ortaklığı – Devam ediyor
Rusya’nın en büyük değişim grubu olan Moskova Menkul Kıymetler Borsası’nın merkezi depozitosu olan Rusya Ulusal Tasarruf Mevduat Cüzdanı (NSD), Waves Platform’la ortaklaşa inşa edilen dijital varlıklar ve şifreleme para birimleri için mevduat ve ödeme hizmetleri sağlamak üzere bir blokchaın platformu geliştiriyor

25-Gazprombank Ortaklığı – Devam ediyor
* Rusya’nın üçüncü büyük bankası olan Gazprombank’ın dijital kolu olan GPB Digital, Waves Platform’la stratejik ortaklık konusunda bir mutabakat imzaladı.

 

26-Kuna Değişim Ortaklığı – TBC
Kuna Exchange, Wave’de bir ICO başlatmak isteyen herkes için ücretsiz bir hizmet platformu olarak  bir ICO yapacak.

27-Microsoft Azure Ortaklığı – Tamamlandı
waves Microsoft bulutunda artık mevcut. Microsoft, Blockchain’in özelliklerini bir Hizmet olarak genişleterek, herkesin Azure Cloud’da hızlı ve kolay bir şekilde Waves ortamı başlatmasına olanak tanıdı.

28-Diğer Ortaklar – Devam ediyor
Yukarıdaki resmi ortaklıkların yanı sıra Waves, waves ekosisteminde daha resmi olmayan bir şekilde çalışan veya gelişmekte olan bir dizi projeye de sahiptir. Bu projelerin hepsi, Waves eko sisteminin geliştirilmesi veya platform geliştirilmesine katkıda bulunan özellikler ekliyor. Bunlar arasında Oceanlab, WavesGo, Ripto Bux, Wavesnode.NET, Core Media vs vs.

 

29-Doğru İnsanları İşe Alma – Devam Ediyor
Belli başlı bazı yetenekler işe alındığı için waves büyük hareket için hazırlanıyor. Bunlar; Natalya Malyova (eski Samsung) Baş İletişim Görevlisi Maria Borovikova olarak (eski Deloitte) Finans Direktörü, Igor Pugachevskiy (eski Tinkoff bankası) Ürün Tasarımı Başkanı ve Alexandra Pestretsova (eski My.com) Pazarlama Şefi olarak görev yaptı.

 

Sasha Ivanov –
yazımı CEO ve Blockchain Guru Sasha Ivanov’a buyk bır övgü ile bitirmek istiyorum, şimdiye kadar karşılaştığım en sıkı çalışan CEO’lardan biri. Bu adam üzerinde çalıştığı şeyler, çalıştığı insanlar hükümet yetkililerinden milyerder yatırımcıları ile uğraştığı yetmiyormus gıbı hala slack kanalında insanların sorularını yanıtlayabılıor.

 

kaynak:https://steemit.com/bitcoin/@biggzi/how-the-waves-platform-are-building-the-foundation-to-take-blockchain-mainstream

 

 

 

 

 

2 Replies to “WAVES- Ne yaptı- Ne yapıyor- Ne yapıcak- kısa bir bakış

  1. Öncelikle elinize saglik. Icerikler gercekten cok guzel. Airdroplari nereden takip ettiginizi ogrenebilir miyim? Internette genellikle ethereum uzerindeki tokenler paylasiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir