Nasıl Yapılır? Waves

WAVES’lerimizi Lite Client Üzerinden Kiraya Vermek

Bildiğiniz üzere Waves Platformu üzerinde tam düğüm çalıştırabilmeniz için en az 10 Bin adet WAVES sahibi olmamız gerekiyor. Peki ya size tam düğüm çalıştırmadan da WAVES kazanabileceğinizi söylesem? Nasıl mı? Kiraya vererek…

3 Mayıs 2017’de yayınlanan bir makale ile birlikte hayatımıza resmi olarak giren WAVES’lerimizi kiraya verme sistemi şu ana kadar sorunsuz işledi ve de çok ilgi gördü..

Gelin başta kısa bir bilgi ile sistemin nasıl işlediğinden bahsedelim, sonra nasıl kiralayacağımız ve kimlere kiralayabileceğimiz konularına bakalım..

Sistem Nasıl İşliyor?

Tam düğüm için gerekli olan 10 Bin WAVES’iniz olmayabilir veya güvenlik sorunları olabileceğini düşündüğünüz için tam düğüm çalıştırmak istemiyorsunuz, yada tam düğümünüz çok küçük kaldı neredeyse hiçbir blok bulamıyor. İşte sistem tam olarak burada devreye giriyor. Elinizde tuttuğunuz WAVES’lerinizi tam düğüm çalıştıran birisine kiralıyorsunuz.

Burada işin güzel tarafı WAVES’leriniz cüzdanınızı fiziksel olarak terk etmiyor. Kontrolü hala sizin elinizde oluyor. Bu aralar düzenli olarak dağıtılan WCT’lerden yada diğer dağıtımlardan da faydalanabiliyorsunuz.

Tam Düğüm Çalıştıranları Nasıl Bulacağım?

Aslında sadece tam düğüm çalıştıranları değil, aynı zamanda güvenilir kişileri bulmanız gerekiyor. Çünkü her ne kadar kiraladığımız WAVES’lerimizin kontrolü bizde olsa da blok bulunduğunda elde edilen WAVES ve MRT gelirleri kiraladığımız kişiye aktarılmaktadır. Bu gelirlerin nasıl paylaşılacağı konusundaki anlaşmanıza sadık kalıp kalmayacağı da kişinin güvenilirliği ile alakalıdır.

O halde ben size tam düğüm çalıştıranların linklerini vereyim, siz de WAVES’lerinizi kiralamak istediğiniz kişiyi kendiniz seçin.

https://www.wavesnode.com

https://leasingwaves.com

http://www.wavesgo.com/mining.html

http://www.bearwaves.nl

https://www.wavesfullnode.com

https://www.wavescommunitynode.com

http://wavespool.net/index.html

http://pospool.io

http://waves.lease

http://waveslpos.com

https://wavesnode.net

https://fountainperpetua.com

http://indowavesnode.com

Kime Kiralayacağıma Karar Verdim Nasıl Kiralayacağım?

Chrome üzerinde çalışan “WavesLite” uygulamamızı açalım. Eğer cüzdanı henüz yüklemediyseniz burada anlattığım şekilde bilgisayarınıza kolaylıkla kurabilirsiniz.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra, yukarıda bulunan sekmelerden ortadaki “L” simgesine tıklayalım.

-Açılan ekranda “BALANCE LEASING” yazan bölümde “Recipient” satırına kiraya vereceğimiz adresi yapıştıralım,

-“Amount” satırına kiraya vereceğimiz toplam WAVES miktarını girelim,

-“Fee” satırı sabit 0.001 WAVES komisyon ödememiz gerektiği bilgisini taşımaktadır.

Son olarak “LEASE” butonuna basarak işleminizi tamamlayın.

Eğer herşeyi doğru yaptıysanız işleminiz “LEASING TRANSACTIONS” bölümünde gözükecektir.

Sonuç Olarak

LPoS adı verilen bu sistemin insanları tam düğüm çalıştırmaya ikna etmek, WAVES’lerini cüzdanda tutmasını sağlamak ve bununla birlikte sistem güvenilirliğini arttırmak adına dahiyane bir buluş olduğunu düşünüyorum.

Ben kendi WAVES’lerimi WavesGo’nun havuzuna kiraya verdim. Bulunan WAVES’lerin tamamını ve MRT’lerin ise %50’sini bana her cuma düzenli olarak ödüyor. Buna ek olarak WavesGo’nun kendisine ait de bir emtiası bulunmakta. WAVES’lerinizi WavesGo’ya kiralarsanız WAVES ve MRT’ye ek olarak WavesGo Token’de kazanıyorsunuz.

KAYNAK

http://www.waveswiki.org/MediaWiki/index.php?title=Tutorials:_How_to_lease

http://dev.pywaves.org/generators/

http://wavescommunity.com/leasing/

 

5 Replies to “WAVES’lerimizi Lite Client Üzerinden Kiraya Vermek

  1. Sayenizde wavesleri wavesgoya kiraya verdim 🙂 725 waves için ne kadar mrt verir biliyormusunuz

  2. yaklaşık 200 wavesim var, geçenlerde kiraya verdim. ama getirisi oldukça az, madenciliği 1000 waves olacak şekilde yapacaklardı şu anki durum nedir.? bir de kiraya verdiğimizde elde ettiğimiz kazaç attrılmayacakmı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir