Waves Üzerindeki Emtia'lar

Ripto Bux (RBX) Nedir?

Ripto Bux (RBX) Nedir?

En kısa anlatımla Ripto Bux (RBX) bir bahşiş emtiasıdır. Kripto para borsaları ile haşır neşir olanlar PoloniEx borsasını bilirler. Ripto Bux’ın PoloniEx borsasındaki BTM’den (Bitmark) pek bir farkı yoktur.

PoloniEx troll box’da yazdığı yorumları beğendiğiniz veya öylesine ödüllendirmek istediğiniz kullanıcıya bahşiş olarak BTM gönderebilirsiniz. Kullanıcıların topladıkları BTM adedine göre takma adlarının renkleri açık pembeden koyuya doğru gitmekte ve diğer kullanıcılardan kolaylıkla ayırt edilebilmektedir.

Ripto Bux’ın Doğuşu

Kısa bir süre önce Waves Platform’un “Slack” kanalında katılımcılar, iyi yorumlar yapan, değerli bilgiler veren, insanları eğlendiren kullanıcıları ödüllendirmek istediler. “Ripto” kullanıcı adlı bir girişimci kendi adını verdiği bir emtia yaratarak insanların bu ihtiyacına çare buldu..

Waves Platform’un nimetlerinden birisi olan emtia oluşturma aracı ile yaratılmış toplam 1 Milyar adet Ripto Bux Slack grubunda kendisine ait bir talep oluşturdu bile. Şu anda Slack kullanıcıları için 100, 1000 ve 10000 Ripto Bux değerinde emojiler bulunuyor. Ödüllendirmek istediğiniz kullanıcıya emojiler aracılığı ile gerçek Ripto Bux gönderebilirsiniz.

Ripto Bux Özellikleri

Ethereum ve Waves Platform üzerinde 1’er Milyar adet Ripto Bux emtiası dolaşımda. Ancak incent’in blok takası teknolojisi ile üretilen Ripto Bux’ların toplam kullanımı 1 Milyar ile sınırlı. Buda demek oluyor ki her ne kadar iki platform için ayrı ayrı 1’er Milyarlık Ripto Bux üretilse de piyasada aynı anda sadece 1 Milyar adet Ripto Bux dolaşıyor.

Daha farklı anlatmak gerekirse Waves Platform üzerinden Ethereum’a Ripto Bux gönderdiğinizde Waves Platform’daki Ripto Bux’larınız kilitlenirken, Ethereum’daki Ripto Bux’ınızın kilidi açılıyor. Her iki platformdaki Ripto Bux’lar aynı anda kullanılamıyor.

Ripto Bux cüzdanında WCT, WAVES ve Ripto Bux bulunanlara ara ara gönderiliyor. Şu anda borsada kendisine ortalama 55 Satoshi’den yer bulan Ripto Bux, Waves merkezsiz borsası, Tidex borsası ve Cryptopia borsasında alınıp satılabiliyor.

SONUÇ

Biraz eğlence biraz da ihtiyaçtan doğan Ripto Bux adından yeterince söz ettirdiği için blogumda yer verdim. Aynı anda her iki platformda kendisine yer bulan (Waves ve ETH) Ripto Bux ileride sadece eğlenceli bir bahşiş birimi olarak kalmayabilir. Geliştiricisi Ripto Bux’ı geliştirmek için sürekli çalışmakta..

Beni soracak olursanız elimdeki RBX’lerin hiçbirini borsalarda satmadım, ancak Waves’in Slack grubunda değerli yorumculara ve beni eğlendirenlere bahşiş olarak çok gönderdim..

KAYNAKLAR

http://riptobux.com/docs/Ripto_Bux_Paper.pdf

http://riptobux.com/

https://blockswap.incentloyalty.com

RiptoBux

Ripto Bux Borsaları

https://tidex.com/exchange/#/pair/RBX_BTC

https://www.cryptopia.co.nz/Exchange/?market=RBX_BTC

 

 

2 Replies to “Ripto Bux (RBX) Nedir?

  1. Thank you for posting about Ripto Bux! We’re working hard to bring real value and use to our token, and are proud to have never run an ICO. We airdrop the token to Waves community members as a way to say thank you for supporting such an amazing platform!

    We have a cool new feature we’ve been working on that we’ll be debuting in the near future. It will give Ripto Bux a brand new use case on the Ethereum platform!

    Anyway, thanks again!

  2. You are always Wellcome here Ripto, I hope you will get huge success without ever running ICO, Keep up the good work!

    Cheers,

    Serkan..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir